Narvas toimus Noored kooli ja SPIN-programmi linnalaager

26.06.2018

26. juunist 5. juulini toimus Narvas Noored kooli ja SPIN-programmi linnalaager, kus ligi 300 kohalikku 1.-8. klasside õpilast õppisid kahe nädala jooksul eesti keelt ning arendasid sotsiaalseid ja enesejuhtimise oskusi.

Linnalaagris õpetasid lapsi 28 “Noored kooli” programmi 12. Lennu osalejat, kelle jaoks oli see osa ettevalmistuskoolitusest. SPIN-programmi poolt aitasid laagrit läbi viia abitreenerid Juliana Zimina, Jelena Prõtkova ning treenerid Natalja Hansing ja Irie. Lisaks põnevale ja mängulisele õppimisele Narva Soldino Gümnaasiumis pakkus laager spordihuvilistele noortele pärastõunal võimaluse osaleda SPIN-programmi treeningutes Narva Kalevi Fama staadionil, kus jalgpalli mängides arendati sotsiaalseid ja enesejuhtimise oskusi.

Ligi 300 noort said kaheksa päeva jooksul võimaluse õppida ja praktiseerida eesti keelt, leidsid uusi sõpru, arendasid sotsiaalseid ja enesejuhtimise oskusi ning veetsid sisukalt suvevaheaega. Laagri eelviimasel päeval korraldatud kogukonnaõhtule olid peaaegu poolte noorte lähedased tulnud ka uudistama, mida nende lapsed või lapselapsed laagri jooksul keelekümblusmetoodika abil ja projektõppe raames loonud olid.

Pärastlõunastes SPIN-programmi poolt Narva Fama staadionil läbiviidud tegevustes osales poolsada noort. SPIN-programmi treenerite eestvedamisel arendati jalgpalliosksute kõrval koostöö-, suhtlemise-, üksteisega arvestamise-, liidri- ja probleemilahendamise oskusi. Samuti toimus laagri viimasel päeval meeleolukas sõpruskohtumine Narva Transi meeskonnaga, mille käigus mängiti jalgpalli tavapärase palli asemel hoopis aeroobikapalliga. Lõbusa kohtumise võitsid küll Narva Transi ja laagris osalenud tüdrukute ühendvõistkonna mängijad, ent rõõmu ja positiivsust jagus mõlemale poolele.

Fotosid toimunud linnalaagrist saab näha siin.

Laagri elluviimist toetasid Briti Nõukogu, Children Foundation, Narva linnavalitsus, The Edith Randam Rogers Trust ja The Helle Randam Trust ja UEFA Foundation for Children. Suur aitäh ka jalgpalliklubile Narva Trans, Narva Soldino Gümnaasiumile ja Narva Fama staadionile.

Kõik uudised