SPIN-programmi suveturniir tõi kokku ligi pooltuhat noort

21.06.2022

18. juunil lõpetas SPIN-programmi 8. hooaja tavapärane suur suveturniir. Vaatamata vihmale kogunes Lilleküla väliväljakutele rekordilised ligi pooltuhat noort kõikjalt üle Eesti.

Kokku osales neljas vanusearvestuses 35 võistkonda, kelle seas lisaks 28 SPINi grupile ka külalised FC Florast ja Harju JKst. Mõlemad osalesid türdukute arvestuses, kus troonis tänavu DTS-1 ehk Dream Team SPIN Narvast. Esimese tiitli pärast 2019. aastat tõi 2:0 finaalivõit tiitlikaitsja, Tallinna FC Kuristiku üle.

15+ poiste arvestuses korjas järjekordse karika Põhja-Tallinna FC Koplandija, kes on ka tituleerituim SPIN-programmi võistkond. 14 SPINi suurturniiri jooksul on võistkonnale tegemist juba 7. kuldmedalite komplektiga. Esimest korda suuremas mõõdus väljakul ja 2×15 minutilise kestusega peetud alagrupis jäi teiseks Lasnamäe FC Legend, kes kaotas võitjatele otsustava kohtumise 0:1.

9-11 aastaste poiste arvestuses võitsid omades alagruppides kõik kohtumised FC Mars Haaberstist ja FC Mahtra Junior Lasnamäelt. Samad võistkonnad kohtusid finaalis ka kolm aastat tagasi, kui Mahtra Juunior võidutses 4:1. Kuld on nopitud ka kahelt vahepealselt suveturniirilt. Kui mõlemal korral läks selleks vaja penalteid, siis seekord tehti sotid varem selgeks – neljanda järjestikkuse tiitli kindlustas 4:0 paremus. Kõigi mängude peale jäi väravate vaheks koguni 24:0.

Koguni 16 võistkonda osales 12-14 aastaste poiste turniiril, kus esmakordselt mängiti kolmes alagrupis. A grupi võitsid napilt debütandid PSG Pelmeenid Paidest, kes edestasid vaid punktiga Kohtla-Järve Black Squadi. B grupist tuiskas võimsalt läbi FC Mahtra, jättes teiseks samuti Ida-Virumaalt pärit Kohtla-Järve Lioni. C grupis läks tänu võrdsetele punktidele, väravate vahele ning omavahelisele viigile vaja ühte enam löödud väravat, et tagada Põhja-Tallinna FC Poseidoni automaatne edasipääs Mustamäe FC Mercurio ees. Napilt sai parima teise kohana poolfinaali siiski ka Mercurio.

Poolfinaalides alistas Poseidon PSG Pelmeenid 3:0 ja FC Mahtra FC Mercurio 2:0. Dramaatiline finaal peeti maha paduvihmas, kus Mahtra läks varakult juhtima, kuid lubas Poseidonil lõpuminutitel viigistada. Kui ka lisaaeg 1:1 viigiseisule lisa ei toonud, asusid võistkonnad lööma penalteid. 3:1 võidutses seal Poseidon.

Seekordne turniir paistis silma ka esmakordselt osalevate võistkondade heade tulemuste poolest – lisaks Paide poolfinaalikohale said võidurõõmu maitsta ka Rapla United, Valga Vareenikud, SPIN Haapsalu ja Viljandi Kotkad.

Turniiri avasid haridus- ja teadusminister Liina Kersna ja abilinnapea Vadim Belobrovtsev. Suur kummardus Eesti Jalgpalli Liidule, kelle abiga turniir toimuda sai, ning kõigile teistele programmi toetajatele ning rahastajatele.

Kõik uudised