SPINi suveturniir tõi kokku noored Eesti eri otstest

18.06.2018

16. juunil toimus SPIN-programmi neljandat hooaega lõpetav suur suveturniir. Kolmes arvestuses läks seekord vastamisi üle 200 noore Tallinnast, Narvast, Kohtla-Järvelt, Rakverest ja Tartust.

Lillekülas Sportland Arenal peeti maha rekordilised 51 kohtumist. Tüdrukute arvestuses võidutses Narva võistkond DTS-I ehk Dream Team SPIN, kes alistas pärast kuut järjestikkust võitu alagrupis finaalis Kohtla-Järve võistkonna FC Järvelona 3:0.

14-17 aastaste poiste arvestus pakkus taas eriti tasavägist heitlust ning finaali pääsevad võistkonnad otsustas alles alagrupi dramaatiline viimane mäng, kus võitu vajanud FC Koplandija suutis 1:3 kaotusseisust mängida FC Mahtraga 3:3 viiki, ent jäi siiski omavaheliste mängude arvestuse tõttu kolmandaks. Seega läks kullamängule favoriidina just ülejäänud kolm kohtumist võitnud FC Mahtra, ent pidi alagrupi samade tiimide heitluses saadud 1:0 võidu järel leppima hõbemedaliga, sest finaalis võttis 2:0 võidu tiitlikaitsja FC Tallinna United.

Kõige kirjum oli pilt ootuspäraselt 10-13 aastaste poiste arvestuses, kus kahes alagrupis alustas koguni 11 võistkonda, sealhulgas debütandid FC Tartu Lõvid ja FC Pullid Rakverest. Kui B alagrupi viiest võistkonnast olid viimase ringini konkurentsis koguni neli, siis A alagrupis võimutses mäekõrguselt FC Ahtme, kes lõi viie mänguga 52 ega lasknud endale lüüa mitte ühtegi väravat. Muuhulgas püstitati uus turniiride rekordskoor, võites FC Kopli Kunne 16:0. Finaal Kohtla-Järve Lioni vastu osutus oluliselt närvilisemaks ning veel pisut enne lõppu seisis tablool 2:2 viigiseis, ent kolmekordne tiitlikaitsja FC Ahtme suutis mängu siiski enda kasuks pöörata ja 3:2 seisuga taas võidu võtta. Pronksimäng osutus Narva siseasjaks, sest Narva Tactics II oli Narva Tactics Ist parem koguni 4:0.

SPIN-programmi suveturniiri avas haridus- ja teadusminister Mailis Reps, võistkondadele andis auhinnad üle Eesti jalgpallikoondise peatreener ja rekordinternatsionaal Martin Reim.

Et soe suvepäev üle jõu ei käiks, tõi turniirile vee Tallinna Vesi, väljakute ja kohtunikega toetas Eesti Jalgpalli Liit, esmaabiga Eesti Punane Rist, auhindadega Tallinna linn, OÜ Jalajälg ja Briti Nõukogu, külalisvõistkonnana osalesid FC Flora noored. Mängude vahel viisid põnevaid võistlusi läbi Briti NATO üksuse sõdurid. Turniiril toimunu pildistas üles Maria Laanjärv. Suur aitäh kõigile!

SPIN-programmi rahastavad Euroopa Sotsiaalfond, Siseministeerium, Briti Nõukogu, Kohtla-Järve linn, Narva linn, Rakvere linn, Tartu linn, UEFA Foundation for Children ja Tallinna Vesi.

Kõik uudised