SPIN-programm on üks Euroopa ägedamaid noortealgatusi

17.08.2018

Kolmapäeval toimus Tallinnas UEFA Superkarika finaal. Suurmängu eel andis UEFA Lastefond spordipõhisele arenguprogrammile SPIN üle tunnustuse, mille pälvib igal aastal 20 Euroopa silmapaistvaimat lastele suunatud algatust.

Koostöös Eesti Jalgpalli Liiduga elluviidav SPIN-programm on ainus algatus Eestis, mis auhinna ja kaasneva 50 000 euro suuruse toetuse osaliseks saanud ning äramärgituks osutus SPIN juba teist aastat järjest.

“Tippjalgpall moodustab kogu maailma jalgpallist vähem kui ühe protsendi. Püramiidi alumised korrused on laotud harrastajate, noorte ja erinevate sotsiaalsete tegevustega, mis aitavad ühiskonda arendada. SPIN-programm väärib tunnustust just ühiskonda antud panuse eest ja mul on väga hea meel, et UEFA seda teeb, andes võimaluse programmi rohkemate noorteni viia,” lausus Eesti Jalgpalli Liidu peasekretär Anne Rei.

2015. aastast tegutsev SPIN-programm õpetab noortele lisaks jalgpallimängule erinevaid eluks vajalikke oskusi nagu võistkonnatöö, enesedistsipliin, konfliktide ennetamine ja eesmärkide seadmine. Vähemate võimalustega piirkondade noortele suunatud programm tegutseb edukalt Tallinna, Tartu, Rakvere, Kohtla-Järve ja Narva linnades. Programmist on Eestis osa saanud enam kui 550 noort. Programmil on olnud märkimisväärne positiivne mõju nii osalevate noorte õppeedukusele, koolikäitumisele kui erinevate eluoskuste arengule.

“Meie eesmärk pole üksnes noortele toredat ajaveetmisvõimalust pakkuda, vaid ka selgelt aru saada, mida SPIN-programmiga neile kaasa anda suudame. Rõõm on tõdeda, et rohkete programmi panustavate osapoolte koostöö on viinud nii kaugele, et saame kindlalt öelda: SPIN toetab noorte arengut. UEFA tunnustus aitab aga programmil jõuda veelgi rohkemate seda vajavate noorteni,” rääkis SPIN-programmi tegevjuht Keit Fomotškin.

SPIN-programmi rahastavad Euroopa Sotsiaalfond, Siseministeerium, Kohtla-Järve linn, Narva linn, Rakvere linn, Tartu linn, Tallinna Vesi AS, UEFA Foundation for Children ning Briti Nõukogu.

Kõik uudised