SPIN alustab tööd Viimsis

12.10.2018

Spordipõhine arenguprogramm SPIN valiti äsja Eesti esindajaks üle-euroopalisel kogukonnakesksete ennetustegevuste konkursil. Seni tegutseb SPIN-programm Tallinnas Põhja-Tallinna ja Lasnamäe linnaosades, Tartus, Rakveres, Kohtla-Järvel ja Narvas. Alates tänasest alustab SPIN tööd ka Viimsis.

SPIN-programm on Eestis tegutsenud alates 2015. aastast, jõudes tänaseks enam kui 800 nooreni. Programm kasutab jalgpalli vahendina, et õpetada noortele erinevaid eluks vajalikke oskusi nagu suhtlemine, enesedistsipliin, emotsioonidega toimetulek, teineteisega arvestamine, konfliktide ennetamine ja eesmärkide seadmine.

“Programmi avamine Viimsis võimaldab meil pakkuda valla noortele võimalust omandada läbi spordi tänapäeval üliolulisi sotsiaalseid ja enesekohased oskusi. Olen tänulik Viimsi Vallavalitsusele, mis on kuuenda omavalitsusena Eestis usaldanud noorte arengu toetamise SPINi hoolde,” rääkis programmi laienemise kohta SPIN-programmi tegevjuht Keit Fomotškin.

Värske mõju-uuring näitab, et aasta programmis osalenute seas paraneb käitumishinne keskmiselt 7% ja õppeedukus 9%. Lisaks paranevad märgatavalt programmis osalejate enesekontroll, enesehinnang, enesetõhusus ning prosotsiaalsed hoiakud.

“Viimsilased väärtustavad tervislikku eluviisi ning SPIN-programmi mitmekülgsed sporditegevused võimaldavad meil rikastada siinseid liikumisharrastusi. SPIN annab meie lastele võimaluse omandada läbi meeskonnaspordi harrastamise teadmisi ja oskuseid, mis aitavad elus hästi hakkama saada,” ütles Viimsi abivallavanem Annika Vaikla.

Viimsis alustab tööd kaks gruppi, vastavalt 9-11 aastastele ja 12-14 aastastele poistele ning tüdrukutele.

Ootame noori, nende vanemaid ja ajakirjanikke SPIN-programmiga tutvuma pidulikule avaüritusele, mis toimub reedel, 12. oktoobril kell 16-18 Haabneeme kooli spordisaalis (Randvere tee 18).

SPIN-programmi rahastab Viimsis Viimsi vallavalitsus. Programmi tööd üle Eesti toetavad Siseministeerium, Euroopa Sotsiaalfond, Briti Nõukogu ja UEFA Lastefond.

Lisainfo:

Andrei Liimets

SPIN-programmi kommunikatsioonijuht

andrei@heategu.ee / +372 5666 5142

 

www.spinprogramm.ee

Kõik uudised