SPIN pidas maha rekorditerohke talveturniiri

18.12.2018

16. detsembril toimus Lillekülas SPIN-programmi viiendat hooaega poolitav talveturniir. Neljas arvestuses läks vastamisi enam kui 250 noort.

Rekordeid püstitati taas pea igas arvestuses – lisaks noorte arvule enim kohtumisi, koguni 56, ja enim osalenud piirkondi, kuna Põhja-Tallinna, Lasnamäe, Tartu, Rakvere, Narva ja Kohtla-Järve osalejatele lisandusid seekord võistkonnad Viimsist ja Mustamäelt.

Tüdrukute arvestuses selgusid kohad üliväikeste vahedega, sest alagrupist edasipääsejad otsustas löödud väravate arv. Kui alagrupis oli tiitlikaitsja DTS-I ehk Dream Team SPIN alistanud FC Levadia tüdrukute külalisvõistkonna koguni 5:1, siis karikamängu normaalaeg lõppes viigiseisul 1:1. Penaltitega 2:0 jäi esikoht siiski SPINi noortele.

Noorimate, 9-12 aastaste poiste arvestuses võidutses seni mitmetel turniiridel viimaste sekka jäänud FC Kopli Kunnid, kes läbis alagrupi kaotusteta ning alistas seejärel finaalis 3:1 alles teist korda turniiril osalenud Rakvere tiimi FC Pullid.

Kõige arvukamas 13-15 aastaste poiste arvestuses võidutses juba viiendat korda järjest võimsalt Kohtla-Järve klubi FC Ahtme, kes läbis alagrupi vaid võitudega ning väravate vahega 21:1. Finaalis hävitati koguni 8:1 omakorda teises alagrupis väravate vahega 22:2 võimutsenud Narva Tiigrid.

16-18 aastaste poiste arvestuses pakkusid SPINi noortele konkurentsi nii JK Volta kui FC Flora poisid, ent finaalis murdsid siiski piike alagrupis teineteise vastu kumbki ühe võidu saanud FC Koplandija ja FC Tallinna United. Võitluslikus kullamängus sai FC Koplandija kahekordse tiitlikaitsja üle 3:1 võidu.

Suveturniiri avas Ursula Roosmaa Briti Nõukogust. Medalid, karikad ning muud auhinnad andis noortele üle Eesti jalgpallikoondise elav legend Konstantin Vassiljev.

Väljakute ja kohtunikega toetas Eesti Jalgpalli Liit, esmaabiga Eesti Punane Rist, auhindadega OÜ Jalajälg. SPIN tänab külalisvõistkondi FC Levadiat, FC Florat ja JK Voltat.

SPIN-programmi pearahastajad on Euroopa Sotsiaalfond, Siseministeerium, Briti Nõukogu, UEFA Foundation for Children ja Heateo Mõjufond. SPIN-programmi rahastavad veel Tallinna linn, Kohtla-Järve linn, Narva linn, Rakvere linn, Tartu linn, Viimsi vald ja AS Tallinna Vesi.

 

Kõik uudised