SPIN-programm alustas tööd Haabersti linnaosas

28.03.2019

Spordipõhine arenguprogramm SPIN töötab iganädalaselt ligi 300 noorega, kellele õpetatakse läbi jalgpalli eluks vajalikke oskusi nagu võistkonnatöö, enesekontroll ning eesmärkide seadmine. Praegu tegutsetakse Tartus, Rakveres, Narvas, Kohtla-Järvel, Viimsi vallas ning Tallinnas Põhja-Tallinna, Lasnamäe ja Mustamäe linnaosades. 27. märtsil alustatati tööd ka Haaberstis.

SPIN-programmi mõju uuringud näitavad, et programmis osalejad parandavad õpitulemusi ning koolikäitumist, tugevnevad prosotsiaalsed hoiakud ning väheneb riskivalmidus. Seega toetame lisaks kogukonna turvalisuse ja sportlike eluviiside edendamisele ka koolide tööd vajalike üldpädevuste arendamisel,” rõõmustas programmi tegevjuht Keit Fomotškin.

Haabersti linnaosa vanem Marek Jürgensoni sõnul on SPIN spordiprogramm, mis pakub noortele võimalust mängida jalgpalli, teha trenni, võistelda, tutvuda erinevate spordialadega ning eelkõige veeta sisukalt vaba aega. “Projekt toimib edukalt juba kolmes Tallinna linnaosas ja Haabersti Linnaosa Valitsus on SPIN-programmi eestvedajatele väga tänulik, et nüüd avaneb võimalus programmis osaleda ka Haabersti linnaosa noortel. Programmis osalemine on tasuta ning ma siiralt loodan, et see innustab ka Haabersti noori rohkem sporti tegema ja liikumist väärtustama,“ ütles Jürgenson.

2018. aastal tunnustati SPIN-programmi teist korda järjest ühena Euroopa 20st parimast jalgpallipõhisest ühiskondlikust algatusest.

Haaberstis alustab tööd 10-13 aastastele poistele ja tüdrukutele mõeldud treeninggrupp. Igal nädalal käiakse koos kolmel korral ning jalgpallitreeningutele lisanduvad spetsiaalselt programmi jaoks koostatud sotsiaalseid ja enesejuhtimise oskusi arendavad töötoad. Programm on osalejatele tasuta.

SPIN-programmi rahastavad Euroopa Sotsiaalfond, Siseministeerium, Tallinna linn, Kohtla-Järve linn, Rakvere linn, Tartu linn, Rakvere linn, Viimsi vald, UEFA Foundation for Children, Heateo Mõjufond, Tallinna Vesi AS ning Briti Nõukogu.

Kõik uudised