Suveturniir lõpetas SPIN-programmi viienda hooaja

18.06.2019

Nädalavahetusel lõpetas piduliku jalgpalli suveturniiriga oma viienda hooaja noortele mõeldud spordipõhine arenguprogramm SPIN. Selle ajaga on programmist läbi käinud ligi tuhat Tallinna, Viimsi, Rakvere, Tartu, Kohtla-Järve ja Narva noort.

Turniiril võistles 200 noort neljas vanusearvestuses. Kahes neist läksid võidud Tallinna, ühes Narva ja ühes Kohtla-Järve noortele. Iganädalaselt käivad noored lisaks trennidele koos erinevaid eluks vajalikke enesejuhtimis- ja sotsiaalseid oskusi nagu võistkonnatöö ja emotsioonidega hakkamasaamine arendavates töötubades.

“Rõõm on näha, kuidas noored on arenenud nii palliväljakul kui selle kõrval,” kirjeldas programmi tegevjuht Keit Fomotškin. “SPINi mõju-uuring ütleb, et programmi osalejate seas paraneb lisaks enesekontrollile ja -juhtimisele ka käitumine ning tulemused koolis. Turniiril näeme hästi seda, kuidas osatakse teineteist toetada, vastasega lugupidavalt käituda, õppida nii võitudest kui kaotustest.”

Tüdrukute arvestuses kujunes juubeliturniiri finaal Narva siseasjaks, kui finaalis alistas kõik alagrupi mängud võitnud Dream Team SPIN I sõsarvõistkonna DTS II 2:0.

9-12 aastaste poiste arvestuses läks karikas Lasnamäe võistkonnale FC Mahtra Juunior, kes alistas finaalis Haaberstist pärit ning alles kevadel tegutsemist alustanud FC Marsi 4:1. Lilleküla väliväljakutel peetud turniirilt jäi võit Tallinnasse ka 15-18 aastaste poiste arvestuses, kus Põhja-Tallinna võistkond FC Tallinna United võitis naabreid FC Koplandijat 2:0.

Kõige tihedam oli konkurents 13-14 aastaste noorte arvestuses, kus võttis mõõtu koguni 11 võistkonda. Taaskord domineeris üks piirkond, kuna finaalis kohtusid Kohtla-Järve võistkonnad Kohtla-Järve Lion ja neljakordne tiitlikaitsja FC Ahtme. Pingelises kohtumises võidutses seekord 2:0 Lion.

SPIN-programmi pearahastajad on Euroopa Sotsiaalfond, Siseministeerium, Briti Nõukogu, UEFA Foundation for Children ja Heateo Mõjufond. SPIN-programmi rahastavad veel Tallinna linn, Kohtla-Järve linn, Rakvere linn, Tartu linn, Viimsi vald ja AS Tallinna Vesi. Väljakute ja kohtunikega toetas turniiri korraldusel Eesti Jalgpalli Liit, esmaabiga Eesti Punane Rist, auhindadega Sportland ja OÜ Jalajälg. SPIN tänab külalisvõistkonda FC Levadiast.

Kõik uudised