SPINi noored tutvusid pimejalgpalliga

15.11.2019

Novembris möödus üks treeningsessioon SPIN-programmi noorte jaoks harjumatult. Tutvuti paraspordiga ning viiside ning võimalustega, kuidas saavad sporti teha puuetega inimesed.

Parasporti tutvustas noortele Eesti Paralümpiakomitee liikumisharrastuse juht Kaia Kollo. Pärast ülevaadet said noored pimejalgpalli ka ise proovida, mille tarbeks võeti kasutusele silmaklapid ja kõrisev pall. Pärast mängu said kaks enim silma paistnud noort Kaialt Eesti Paraolümpiakomitee meene.

Grupi treener Urmas Rajaveri sõnul said SPINi noored pimejalgpalli abil paremini aru, et ka puuetega ja erivajadustega inimesed saavad sporti teha ning võistlustel käia. Ühtlasi õpetas mäng noortele kõigi meelte rolli jalgpallis ning tõenäoliselt mõistavad nad nüüd ka paremini puuetega inimesi, lisas treener.

SPIN tänab Eesti Paralümpiakomiteed panuse eest programmi noorte silmaringi avardamisesse ja põneva sessiooni läbiviimise eest.

Kõik uudised