SPIN-programmi talveturniir – suurem kui jalgpalli MM

17.12.2019

Detsembri keskel toimus SPIN-programmi hooaega poolitav talveturniir. Rekordilise 37 võistkonna ja enam kui 300 noore osalusel peeti viies vanusearvestuses maha 80 kohtumist, milles löödi üle 180 värava.

Enim konkurentsi oli 9-11 aastaste poiste arvestuses, kus kahe alagrupi vahel jagunes koguni kümme võistkonda. Põnevus säilis mõlemas viimase vooruni, kus alagrupis A pidid turniiridebütandid Nõmme Hundid leppima teise kohaga üksnes väravate vahe alusel, olles seejuures oma värava neljas kohtumises puhtana hoidnud. Samuti endale mitte ühtki väravat lüüa lasknud FC Mahtra Junior Lasnamäelt läks finaalis vastamisi oma alagrupi Viimsi FC Spinnerite ees võitnud Põhja-Tallinna klubiga FC Sparta. Võrdses võitluses sai Sparta lõpuks minimaalse 1:0 võidu.

12-13 aastaste poiste arvestuses tehti sotid selgeks pisut ülekaalukamalt. Oma alagrupi läbisid kaotusteta nii FC Mahtra Juniori vanem võistkond kui ka FC Mercurio II Mustamäelt. Taas Tallinna siseasjaks kujunenud finaalis läks karikas seekord 3:0 võidu järel Lasnamäele.

14-15 aastaste poiste arvestuses võimutsesid Ida-Virumaa võistkonnad, kellele jäid mõlemas alagrupis kaks esikohta. Finaalis alistas rekordilise kuuenda tiitli võitnud Black Squad (endise nimega FC Ahtme) Kohtla-Järvelt koguni 5:0 Tigers Narva II-e.

Kõige pingelisemaks kujunes lõpp 16-18 aastaste poiste arvestuses. Alagrupi läbisid kaotusteta nii viiekordne kuldmedalist FC Koplandija Põhja-Tallinnast kui külalisvõistkond FC Flora. Seejuures ei suudetud üksteist murda kahe ülivõitlusliku viigimängu jooksul. Sama kordus finaalis, kus 1:1 seisul lõppesid nii normaal- kui ka lisaaeg. Kiires penaltiseerias olid napilt kindlamad Flora poisid, võites 3:2 ja viies esimese külalistiimina koju SPINi turniiri karika.

Ka tüdrukute arvestuses läksid SPINi noored finaalis vastamisi külalisvõistkonnaga. Tiitlikaitsja DTS-1 Narvast alistas 4:0 FC Levadia.

SPIN-programmi talveturniiri avas seekord Pirkko Valge programmi toetavast Heateo Mõjufondist. Auhinnad andis noortele üle Eesti jalgpalli elav legend Mart Poom, lisaks tunnustas Narva enim eeskujuks olnud noori Suurbritannia asesaadik Alison Beckett.

Turniiri toimumist toetasid Eesti Jalgpalli Liit ja OÜ Jalajälg.

SPIN-programmi pearahastajad on Euroopa Sotsiaalfond, Siseministeerium, Briti Nõukogu, UEFA Foundation for Children ja Heateo Mõjufond. SPIN-programmi rahastavad veel Tallinna linn, Kohtla-Järve linn, Tartu linn, Pärnu linn, Viimsi vald, Keila linn, Rae vald, Tõrva vald, SA Archimedese noorteagentuur Euroopa Solidaarsuskorpuse programmist ja AS Tallinna Vesi.

Kõik uudised