Kohtla-Järve ja Narva noored pidasid maha kevadise sõprusturniiri

09.03.2020

Nädalavahetusel toimus SPIN-programmi tavapärane kevadine Ida-Virumaa miniturniir. Esmakordselt mängisid ühises arvestuses nii poiste kui tüdrukute võistkonnad.

9-12 aastaste noorte arvestuses osales sel korral neli võistkonda: Kohtla-Järve Lion ja Black Squad Kohtla-Järvelt ning Narva Tactics ja DTS-2 Narvast. Juba avamäng kujunes tõeliseks tulevärgiks kui mitmel suurturniiril võidutsenud Black Squad ja DTS-2 mängisid 3:3 viiki.

Tasavägiselt kulges ka edasine turniir, kuid otsustavas kohtumises suutis Black Squad alistada Kohtla-Järve Lioni 2:1 ning võtta vaid punktilise eduseisuga esikoha. Lion jäi teieks ning DTS kolmandaks.

13-15 aastaste arvestuses kohtusid viis võistkonda: Kohtla-Järve Lion, DTS-1, Tigers Narva, FC Järvelona ja Black Squad. Siin osutus lõpptulemus sirgjoonelisemaks, sest Black Squad võitis järjest kõik neli kohtumist. Teiseks tuli kolme võiduga Tigers ning kolmandaks Lion.

Lisaks jalgpalliturniirile pakkusid noortele sportlikku tegevust Eestis paikneva NATO Battle Group’i sõdurid, mille liikmed viisid läbi soojenduse.

“Ma arvan, et noortele on sellised võimalused ülimalt olulised – tulla ja sõpradega mängida, ennast võistlustel väljendada. Sellised võimalused on ühiskonnas viimastel aastatel ära kadunud, aga neid on väga vaja. Noored saavad sellest enesekindlust, teistsuguse perspektiivi ja see on lihtsalt tervislik. Terves kehas on terve vaim,” ütles noortele soojendust läbi viinud Ian Lutaaya.

SPIN-programm tänab turniiri peakorraldajaid Andrei Dmitrovitšit ja Juliana Ziminat. Samuti SPINi tegevust Ida-Virumaal rahastavat Briti Nõukogu, Euroopa Sotsiaalfondi, Siseministeeriumit ja Kohtla-Järve linna. Suur tänu läheb ka Briti saatkonnale Tallinnas, kelle toel NATO sõdurid turniirile jõudsid.

Kõik uudised