SPINi suveturniir pakkus rohkelt rekordeid ja suuri emotsioone

31.08.2020

Nädalavahetusel peeti Lilleküla väliväljakutel tavapärane SPIN-programmi suveturniir. Tavaliselt juunis hooaega lõpetav üritus lükkus tänavu küll hoopis suve lõppu, kuid avas sellega uue hooaja ning pakkus küllaga emotsionaalseid hetki.

Neljas arvestuses osales seekord 32 võistkonda, kes pidasid päeva jooksul maha rekordilised 84 kohtumist.

Tüdrukute arvestuses mängisid esmakordselt finaalkohtumise omavahel kaks külalisvõistkonda – alagrupis võidutsenud FC Levadia ning teiseks tulnud FC Flora. Finaaliukse taha jäeti FC Järvelona Kohtla-Järvelt ning DTS-1 Narvast, kes alagrupis ainsana Levadia alistada suutis, kuid finaalikohta otsustavas kohtumises Põhja-Tallinna FC Rebastega 1:1 viigiga leppima pidi. Kullamängus kordas alagrupiski saavutatud võitu Flora, kes alistas konkurendid 1:0.

9-12 aastaste poiste arvestuses osales tavapäraselt enim võistkondi ning mängiti kahes 6-liikmelises alagrupis. Alagrupist A liikusid poolfinaali Black Squad Kohtla-Järvelt ja talveturniiril võidutsenud FC Mahtra Junior I Tallinnast. Alagrupis B võidutsesid FC Spinnerid Viimsist, teiseks tuli alles eelmisel hooajal alustanud FC Välgunool Pärnust. Poolfinaalides alistas Black Squad Välgunoole kindlalt 3:0 ning Mahtra Junior Spinnerid 3:1. Finaalkohtumine osutus see-eest äärmiselt tasavägiseks ning nii normaal- kui lisaaeg lõppesid 1:1 viigiga. Nii tuli võitja otsustada penaltitega ning pärast kohtla-järvekate eksimust võidutses Mahtra Junior 3:2.

13-15 aastaste poiste arvestuses pandi jõujooned alagruppides paika üsna selgelt – alagrupi A läbisid kaotuseta nii FC Mahtra kui FC Mercurio Tallinnast, alagrupis B võitis kõik kohtumised külalisvõistkond Saku Sporting, teiseks jäi FC Legend Tallinnast. Veerandfinaalides läks vaja koguni kaht penaltiseeriat, millest ühes alistas FC Mahtra Kohtla-Järve Lioni pärast 2:2 viigimängu alles 8:7. Poolfinaalis alistas Mahtra Legendi 2:1 ning Saku Sporting Genacio Golacio Tallinnast koguni 5:0. Tasavägisemaks ei osutunud ka finaal, sest lõpuks turniiri ilma ühtki väravat sisse laskmata lõpetanud Sporting võimutses 4:0.

Äärmiselt tasavägiseks osutusid mängud 16+ vanusegrupis, kus finaalipääsejad otsustati alles viimases ringis ning ka siis läks vaja väravate vahe lugemist. Esimeseks tuli vaid FC Koplandijale 0:1 kaotanud FC Flora I, teiseks Koplandija ning napilt jäid kolmandale ning neljandale kohale FC Flora II ja Tigers Narva. Kullamäng tähendas korduskohtumist talveturniiri finaalist. Toona võidutsesid Flora noored pärast 1:1 viiki penaltiseerias 3:2. Ka seekord õnnestus Koplandijal kirglik kohtumine viigistada ning penaltitele viia. Seekord osutusid võidukaks SPINi noored, kes võitsid pingelise seeria 2:0.

SPIN-programmi suveturniiri avas rahvastikuminister Riina Solman, noortele andis auhinnad üle Eesti koondise pikaaegne kaitsetäht Teet Allas. Turniiri toimumist toetasid Eesti Jalgpalli Liit, OÜ Jalajälg ja AS Tallinna Vesi.

SPIN-programmi pearahastajad on Euroopa Sotsiaalfond, Siseministeerium, Briti Nõukogu, UEFA Foundation for Children ja Heateo Mõjufond.

Kõik uudised