SPIN-programmi suveturniir rõõmustas palavuse kiuste sadu noori

22.06.2021

19. juunil toimus Lillekülas piirangutest saadetud hooaega lõpetav suur SPIN-programmi suveturniir. Pea 30-kraadises palavuses osales neljas arvestuses kokku ligi kolmsada noort kõikjalt üle Eesti.

Piirangutejärgse aja tõttu osales turniiril tavapärasest veidi vähem võistkondi, kuid sellele vaatamata läks võistlustulle 24 võistkonda. Tüdrukute arvestuses võidutses küll alagrupis napilt FC Järvelona Kohtla-Järvelt, kuid finaalis võidutses FC Kuristiku Tallinnast pärast väravateta mängu dramaatilises penaltiseerias 4:3. Üllatuse pakkus ka 16+ poiste arvestus, kus Tigers Narva alistas alagrupis kaks korda järjest FC Flora, kuid külalised võtsid just otsustaval hetkel kullamängus 1:0 revanši.

Enim võistkondi läks vastamisi 9-12 ja 13-15 aastaste poiste arvestuses. 9-12 vanusevahemikus läbisid alagrupi kaotusteta ja ilma ühtki väravat sisse laskmata Nõmme Hundid ja FC Sparta ja FC Mahtra Junior Tallinnast. Mahtra Junior alistas seejärel poolfinaalis FC Tartu Lõvid 2:0, Spartal läks aga Nõmme Huntide vastu vaja lisaaega ja penalteid, kus pärast 0:0 viiki lõpuks 2:1 finaalikoht tagati. Kullamäng pakkus aga SPINi ajaloo ühe kõige tulisema heitluse, kui võimalusterohke normaalaeg lõppes tulemusega 2:2 ning mõlemad said tabamuse kirja ka lühikesel lisaajal. 3:3 viigi järel läks seega taas vaja penalteid, millega tagas lõpuks võidu FC Mahtra Junior.

Sama põnevas rütmis kulges ka 13-15 aastaste arvestus. Kõik oma alagrupimängud võitsid nii FC Legend Tallinnast kui Kohtla-Järve Lion. Kohtla-järvekad võitsid seejärel poolfinaalis FC Mahtrat 2:0 ning Legend Genacio Golaciot 3:2. Heitluslik finaal kaotuseta favoriitide vahel viis lisaajale ning 1:1 viigi järel tuli juba kolmandas arvestuses neljast lüüa penalteid. Et mitte kõiki karikaid Tallinnasse jätta, sai ülipõnevas seerias seekord 4:3 võidu Kohtla-Järve Lion.

Oma turniiridebüüdi tegid sel korral Vapsikud Põlvast, kes said alagrupis neljast mängust kirja kaks viiki ning ka esimese tabamuse, ja FC Pühakad Otepäält, kes võtsid koguni kaks võitu.

Turniiri aitas avada siseminister Kristjan Jaani, auhinnad andis üle pikaaegne Eesti koondislane Aivar Anniste. Suur tänu Eesti Jalgpalli Liidule, kelle abiga turniir toimuda sai, ning kõigile teistele programmi toetajatele ning rahastajatele.

Kõik uudised