Spordil põhinev arenguprogramm SPIN tähistab edukat aastat Ida-Virumaal turniiriga

15.04.2018

SPIN-programmi tunnustati 2017. aastal nii Euroopa Komisjoni kui rahvusvahelise jalgpalliorganisatsiooni UEFA poolt Euroopa ühe silmapaistvama noortealgatusena. 25. märtsil tähistatakse turniiriga esimese tegutsemisaasta täitumist Narva linnas ja pooleteise aasta täitumist Kohtla-Järvel.

Narva ja Kohtla-Järve linnades tegutseb kokku kuus treeninggruppi. Jalgpalliklubide Narva Trans ja JK Järve profitreenerite ning spetsiaalse ettevalmistusega abitreenerite käe all kohtuvad noored kolm korda nädalas, et õppida lisaks jalgpallimängule eluks vajalikke oskusi nagu meeskonnatöö, eesmärkide seadmine ja konfliktide lahendamine.

“SPIN-programm on saavutanud noorte sotsiaalsete oskuste arendamisel väga häid tulemusi. Uuring näitab, et aasta programmis osalenud noorte seas on õppeedukus paranenud 8%, käitumine 6%. Märgatavalt paraneb enesekontroll ja väheneb riskivalmidus,” kirjeldas SPINi seniseid tulemusi programmi tegevjuht Keit Fomotškin.

Ootame ajakirjanike programmi senise käekäigu ja tulevikuplaanidega tutvuma 25. märtsil Ahtme spordihallis (Maleva 17, Ahtme linnaosa, Kohtla-Järve linn) kell 13:00 algaval turniiril. Mängud algavad 13:45, enne seda on võimalus tutvuda erinevate eluoskuste arengule suunatud soojendusmängudega. Autasustamine toimub kell 18:15.

SPIN-programm on ebaturvalistest oludest pärit noortele suunatud spordipõhine arenguprogramm. Programmi elluviimist toetavad Ida-Virumaal Euroopa Sotsiaalfond, Briti Nõukogu, Siseministeerium, Narva linn ja Kohtla-Järve linn.

Kohtla-Järve gruppe treenivad treenerid Andrei Dimitrovitš (JK Järve) ja Artjom Golubev, Narvas Narva Transi endised ja praegused tippmängijad Maksim Gruznov, Viktor Plotnikov ja Bi Sehi Elysee Irie. Kõigi treenerite ja programmi elluviijatega on võimalik turniiril viia läbi intervjuusid.

Lisainfo:

eesti keeles Andrei Liimets (andrei@heategu.ee / +372 5666 5142)
vene keeles Juliana Zimina (+372 5650 5791)

Kõik uudised