SPIN laienes Tallinnas Mustamäe linnaosasse

13.11.2018

Spordipõhine arenguprogramm SPIN töötab iganädalaselt kuni 300 noorega, kellele õpetatakse läbi jalgpalli eluks vajalikke oskusi nagu võistkonnatöö, enesekontroll ning eesmärkide seadmine. Seni tegutsetakse Tartus, Rakveres, Narvas, Kohtla-Järvel, Viimsi vallas ning Tallinnas Põhja-Tallinna ja Lasnamäe linnaosades. Esmaspäeval alustati tööd ka Mustamäel.

Värske mõju-uuring näitab, et aasta programmis osalenute seas paraneb käitumishinne keskmiselt 7% ja õppeedukus 9%. Lisaks paranevad märgatavalt programmis osalejate enesekontroll, enesehinnang, enesetõhusus ning prosotsiaalsed hoiakud.

“Tallinnas on juba mõnda aega oodatud, et programm laieneks seniste piirkondade kõrval ka teistesse linnaosadesse. Mul on hea meel, et koostöös Tallinna Spordi- ja Noorsooametiga saab see unistus teoks tehtud ning ka Mustamäe noortel on nüüdsest võimalik arendavast SPIN-programmist osa saada,” ütles SPIN-programmi tegevjuht Keit Fomotškin.

Sel sügisel valiti SPIN-programm Eesti esindajaks üle-euroopalisele kogukonnapõhiste ennetusprogrammide võistlusele. Eelmisel nädalal liitus SPIN teise algatusena Heateo Sihtasutuse ning mitmete Eesti ettevõtjate koostöös ellu kutsutud Mõjufondiga.

Mustamäel alustas tööd 10-13 aastaste noorte grupp poistele ja tüdrukutele. Trennide ajad leiab siit.

SPIN-programmi rahastavad Euroopa Sotsiaalfond, Siseministeerium, Tallinna linn, Kohtla-Järve linn, Narva linn, Rakvere linn, Tartu linn, Rakvere linn, Viimsi vald, UEFA Foundation for Children, Heateo Mõjufond, Tallinna Vesi AS ning Briti Nõukogu.

Kõik uudised